Sommer

 

 

Mountainbike på Hardangervidda kan opleves i alle sværhedsgrader. Fra en hyggetur på grusvejene der går ind over fjeldet - til svære og stejle stier. Vælg selv.

 

Hvis du ikke har egen mountainbike kan den lejes i Geilo.

 

En helt anden mulighed er at kombinere hytteferie i Fjellheim med nogle dage på Rallarvegen fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm ved fjorden. Rallarvegen er den gamle anlægsvej langs Bergensbanen som blev anlagt fra 1890´erne. Den går gennem imponerende højfejdsterræn. Læs mere her.

FISKE

 

Hardangervidda er et enormt areal, som bare ligger der og venter på en ivrig fisker.

På højfjeldet er ørredernes tilvækst langsom, og de er derfor ikke altid særlig store. Men oplevelserne er fine.

 

Det kan være lidt svært at finde ud af fiskerettighederne på Hardangervidda. Som lejer på Fjellheim kan du frit fiske i elven nedenfor hytten, men andre steder må du købe fiskekort. Der ligger en bog i hytten med adresser på dem der sælger fiskekortene. F.eks. sælger Tuva turisthytte længere inde ad vejen fiskekort til de omkringliggende søer - også til et af Norges bedste fiskevande, Skjerja.

SOMMER på FJELDET

 

- Er lyden af fårenes klokker, synet af ryper, elve, lyng, multebær, bjerg og sten - og ørredens blanke skind hvis man er heldig/dygtig. Med sommerens lange dage kan du komme vidt omkring eller blot nyde roen på stedet.

 

I hytten er der en mappe med turforslag i området og information om sightseeing i Geilo og omegn. Desuden er der information om aktiviteter der kan købes, som f.eks. riverrafting, hesteridning, slædehundekørsel og leje af mountainbikes.

VANDRETURE

 

Det kan være en aftentur op på Storhaugen bag hytten eller endags/flerdagesture ind over vidden.

I hytten ligger kort som kan lånes med på tur.

 

MOUNTAINBIKE

Copyright © All Rights Reserved Dansk Norsk Skiforening