Aktiviteter

AKTIVITETER HELE ÅRET RUNDT


Hardangervidda er dejlig både sommer og vinter. Skiløb, snowkite, mountainbike, fiske, vandring - mulighederne er mange. Flere og flere har desuden fået øjnene op for efteråret på fjeldet med gyldne farver, ekstra klar fjeldluft og syleskarpe horisonter. Desuden kan vi varmt anbefale hytten hvis du vil flade ud, læse en bog, strikke, bage vafler, spille kort eller arbejde i fred og ro.

Læs mere -  gå ind på undersiderne i menuen ovenfor.

Giv gode oplevelser og råd videre til andre på vores facebookside

Urna Nuncat

Se hyttens placering på kortet her

  Fjellheim  ligger på seteren Fjellset.

LANGREND


Hardangervidda er et fantastisk langrendsområde. Fjellheim ligger på højfjeldet - det er bare at tage skiene på udenfor døren. Løypenettet er stort - med 220 km pænt preparerede og godt mærkede langrendsløyper.   


I Fjellheim befinder du dig allerede på højfeldet, hvor skiløberne fra Geilo bruger formiddagen på at komme op. I hytten finder du løypekort til planlægning og vil du have dit eget kort kan det fås på de betjente hytter og på turistinformationen i Geilo. Download det evt. her. Vælg kortet for Grønnebakken. 


OPKØRTE LØYPER


Løypenettet passerer lige nedenfor hytten - se billedet.

Løyperne bliver kørt op med varierende mellemrum - de mest populære  dagligt i højsæsonen. Terrænet indbyder også til bare at tage turen ud over vidden. Se live kort over opkørte løyper.


Skiløyper på mobilen

Hold dig opdateret om løypeprepareringen.

 Download Skisporets egen app.ALPINT


Det kan lade sig gøre – men det er lidt besværligt…


Alpinanlægget i Geilo er et af Norges bedste. I alpinanlægget i Geilo findes 39 nedfarter, 3 terrænparker og Norges sejeste superpipe. Se løypekort her.
Der er to muligheder for at komme dertil fra hytten:

Stå knap 10 km på langrendsski til Geilo, lej udstyr, stå alpint hele dagen, og løb tilbage sidst på eftermiddagen. Husk at nå den sidste lift op på Vestliasiden, ellers bliver det en meget lang hjemtur..

Stå 3 km på langrendsski ned til bilen, kør 10 km til Geilo, stå på alpint hele dagen, og så retur. De 3 km op igen kan godt føles lidt lange når kræfterne er brugt på bakkerne. Køb evt. snescootertransport op.


Det er med sikkerhed ikke noget man ikke gør hver dag.


SERVERINGS-HYTTER

Inden for kort rækkevidde ligger der to betjente hytter – Grønnebakke (2 km) og Tuva (8 km). Varm saft og vafler på Tuva har for mange af vores børn været lige det der skulle til for at gå de første lange ture på egne ski. Husk at tjekke åbningstiderne – Tuva er ikke åben først på sæsonen og Grønnebakken kun i weekenden. En anden mulighed er Hakkesetstølen ovenfor Geilo (8 km), som også er fin hvis det blæser på højfeldet. Se åbningstider for alle hytter her.


HARDANGERVIDDA

– et Kite-paradis i international klasse


Hardangervidda regnes for at være et af de allerbedste steder i verden at dyrke snowkiting.

Stadig flere kaster sig ud i at bruge vindkraft også på ski, og kite-skiing er den hurtigst voksende actionsport i verden. Kiteskiing i fjeldet kan give helt fantastiske naturoplevelser. På højfjeldet får man mulighed for turoplevelser og man kan tilbagelægge distancer som langrendsløberne kun kan drømme om, bestige toppe. Ganske enkelt opleve vinterfjeldet på en helt anden måde end tidligere. På Hardangervidda kan man også møde turløbere med pulk og kite, som lader sig blæse fra hytte til hytte over vidden.


På Fjellheim har du det helt ideelle terræn lige uden for døren. Landskapet og vindforholdene på Hardangervidda gør området til et paradis for alle som vil prøve. Både VM og World Cup har været afholdt i området.KURSER

Der afholdes kitekurser på Hardangervidda. Der er både kurser med udgangspunkt fra Geilo og fra hytten. Blandt andet anvender Soulsurfers.dk hytten som udgangspunkt for deres kurser. Du kan kontakte dem på deres hjemmeside.

Terrænet ved Fjellheim er perfekt – se video med hytten Fjellheim i baggrunden.

             FISKE


Hardangervidda er et enormt areal, som bare ligger der og venter på en ivrig fisker.

På højfjeldet er ørredernes tilvækst langsom, og de er derfor ikke altid særlig store. Men oplevelserne er fine.


Det kan være lidt svært at finde ud af fiskerettighederne på Hardangervidda. Som lejer på Fjellheim kan du frit fiske i elven nedenfor hytten, men andre steder må du købe fiskekort. Der ligger en bog i hytten med adresser på dem der sælger fiskekortene. F.eks. sælger Tuva turisthytte længere inde ad vejen fiskekort til de omkringliggende søer - også til et af Norges bedste fiskevande, Skjerja.

SOMMER på FJELDET


- Er lyden af fårenes klokker, synet af ryper, elve,  lyng, multebær, bjerg og sten - og ørredens blanke skind hvis man er heldig/dygtig. Med sommerens lange dage kan du komme vidt omkring eller blot nyde roen på stedet.


I hytten er der en mappe med turforslag  i området og information om sightseeing i Geilo og omegn. Desuden er der information om  aktiviteter der kan købes, som f.eks. riverrafting, hesteridning, slædehundekørsel og leje af mountainbikes.

VANDRETURE


Det kan være en aftentur op på Storhaugen bag hytten eller endags/flerdagesture ind over vidden.

I hytten ligger kort som kan lånes med på tur.


MOUNTAINBIKEMountainbike på Hardangervidda kan opleves i alle sværhedsgrader. Fra en hyggetur på grusvejene der går ind over fjeldet - til svære og stejle stier. Vælg selv.


Hvis du ikke har egen mountainbike kan den lejes i Geilo.


En helt anden mulighed er at kombinere hytteferie i Fjellheim med nogle dage på Rallarvegen fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm ved fjorden. Rallarvegen er den gamle anlægsvej langs Bergensbanen som blev anlagt fra 1890´erne. Den går gennem imponerende højfejdsterræn. Læs mere her.