Hytten

SE BILLEDER AF RUMMENE


Tryk på billederne for at se dem i større format.

OM HYTTEN


På en sydvendt skråning med udsigt ud over nationalparken Hardangervidda ligger Dansk-Norsk Skiforenings hytte Fjellheim. Hytten er en ældre tømmerhytte beliggende på en sæter, der ikke længere er i drift. Den ligger fantastisk naturskønt i højfeldet (1160 moh).

Hytten er i 3 etager og har ca. 140 kvadratmeter beboelse. Der er plads til 11 gæster. Den har hele sin gamle charme i behold med rustik atmosfære, trægulve og soverum med skrå vægge. 


Der er atmosfære, charme og sjæl. Selv om hyttens standard er enkel er den velfungerende. Med kvalitetsmøbler, gode madrasser og nye dundyner. Hytten har indlagt koldt vand om sommeren, og om vinteren smeltes der sne. Der er soldrevet lys, petroleumsvarme og pejs.


I stueetagen er der entre, stue, køkken, toilet,  køkken, bad og et soveværelse. Derudover en madbod (et fadebur) og et rum med rengøringsartikler. I stuen er der pejs, sofahjørne og spisebord. Køkkenet er udstyret med  spiseplads til 4, gaskomfur og brændekomfur. Madboden  fungerer som kølerum både sommer og vinter, men der er også et køleskab hvis sommeren bliver for varm.


Foruden soveværelset i stueetagen (med to senge og babyseng) er der 4 soveværelser på første sal. Tre værelser med 2 senge og et med 3 senge. I kælderen er der endnu et soveværelse, men det har i øjeblikket ingen opvarmning.


I kælderen er der desuden skistald med indgang fra terræn og et værksted, med det mest gænse håndværktøj. Brænde hentes i brændeskuret.FIND VEJDer er ca. 265 km fra Oslo til hytten. Der er to ruter fra Oslo. Kommer man med færgen er det hurtigst at køre over Hønefoss til Geilo. Kommer man i bil ad motorvejen fra Danmark er det  hurtigst at køre under Oslofjorden og køre op gennem Numedalen. I Skurdalen på vej 8 drejes til højre mod Nedrestölen.


Om sommeren kan der køres helt op til hytten. Sæteren ligger når man kommer op på platauet. Hytten ligger lige før der er en lille vej der drejer af til venstre. Afgift for sommerparkering er inkluderet i lejen af hytten. Der er også busdrift fra Geilo.


Om vinteren sættes bilen i Nederstølen. Parkeringsafgift betales. Derfra går det på ski eller med snescooter ca. 3 km. Se kørevejledning her.


Turen fra Oslo tager ca. 3-4 timer i bil, så hvis I kommer med Oslobåden fra København kan man regne med at være ved parkeringspladsen kl.14, hvis der ikke holdes meget lange pauser undervejs.


Afstande: 

København - Fjellset 820km 

Oslo - Geilo 250 km   

Geilo - Fjellset 15 kmKØKKEN, BAD OG TOILET UDEN VINTERVAND - HVORDAN DET?

Om sommeren er der vand lagt ind fra en kilde. Om vinteren skal alt vand smeltes. Det sker i store kar med hane. Enten på petroleumsovnen eller på brændeovn/komfur, når der alligevel er gang i dem.

Noget af vandet kan så hældes på en dunk i badeværelset. Vandet varmes af en gasvandvarmer og sendes videre til hanerne af en 12 v pumpe der drives med solenergi. 


Toilettet er et såkaldt separationstoilet, hvor al urinen ledes væk, mens "det faste" opsamles i en komposterbar sæk. Den smides i kompostbeholderen.